Słodki weekend- ciasto ze szpinakiem w wersji bezglutenowo -bezmlecznej.

A dzisiaj zamiast inspirujących wnętrz, coś na osłodę. Wczoraj od rana chodziło za mną ciasto- konkretnie ciasto  ze szpinakiem. Jadłam je jakiś  czas temu  i szalenie mi zasmakowało. Była to wersja z mąki  tortowej i krupczatki, przełożona śmietaną 30%. Ponieważ mój syn nie je glutenu i mleka, postanowiłam przetestować ciasto w wersji bezglutenowo- bezmlecznej. Wyszło wyśmienicie, a efekt i przepis znajdziecie poniżej. Dzieciaki się zajadały, a ja zrobiłam kilka fotek. Do sesji wykorzystałam mój nowy obrus:), o którym pisałam Wam TU. Wygląda świetnie i jestem naprawdę bardzo zadowolona z tego zakupu. Bardzo fajnie prezentuje się na tle ciemnego stołu, a zwłaszcza zachwyca mnie wykończenie lnianą koronką.

Continue Reading